Skip to content

Qui som

La meva història…

La meva historia

Vaig estudiar biología i durant temps m´he dedicat a treballar i als meus dos fills, tornant a tornejar cap als 40 anys. Sóc autodidacta i amb l´ànim de progressar en aquest art que va començar com un hobbie i al que ara m´hi dedico en cos i ànima.”

No li posa límits a la creació tant en ceràmica artística com utilitaria, aprenent cada dia tècniques noves, provant engalbes i esmalts i noves corbes de temperatura de cocció. La participació en fires amb l´associació d´Artesans de Vilanova li va donar l´empenta definitiva per mantindre activa la creativitat i obtenir de la propia vida una font inesgotable d´idees. Ara, ja amb taller propi, segueix aprenent i difonent les seves experiències a qui vulgui entrar en el món de la ceràmica.

Els nostres inicis

El fang ha estat sempre  un instrument d´expressió per mi. Vaig jugar amb ell quan era petit  i ara l´utilitzo per expresar una creativitat plena de sentiments. Cadascuna de les peces transmet alguna idea diferent i amb els esmalts trobes el vestit de la peça després de mirar-la uns dies fins que l´ànima de cada creació et diu el que més li escau. És una visió personalitzada i viva plasmada en cada treball que s´aconsegueix combinant tres elements essencials: terra, aigua i foc

Artesà ceramista

Joan Bertran

La ceràmica, una disciplina tan antiga com la humanitat, ha esta el mitjat triat per aquest autor per expressar la seva creativitat plàstica. Des de ben petit va a començar a jugar amb el fang i, ja d’adult, ha reprès aquest camí gràcies al seu anhel d’expressió artistica. Amb la seva formació autodidacta, gaudeix de la plasticitat del fang, del contacte amb la matèria mitjançant els esmalts, wls engobes, les textures, coccions i porositats arriba a donar forma a les seves peces originals.

Opinió del nostres amics